لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۱۸:۰۷

روزهای سرنوشت‌ساز برای آیندهٔ واتیکان؛ پاپ چگونه انتخاب می‌شود؟


نمایی از حضور کاردینال‌ها در تالار باشکوه کلیسای سیستین در واتیکان
نمایی از حضور کاردینال‌ها در تالار باشکوه کلیسای سیستین در واتیکان

کاردینال‌های کلیسای کاتولیک روز ۱۷ اردیبهشت در جلسه‌ای تاریخی گردهم می‌آیند تا برای انتخاب جانشین پاپ فرانسیس، رهبر فقید واتیکان، تصمیم بگیرند.

واتیکان روز ۱۵ اردیبهشت، دو روز پیش از برگزاری جلسهٔ انتخاب پاپ، اعلام کرد که همهٔ ۱۳۳ کاردینال کاتولیک که قرار است پاپ جدید را انتخاب کنند، وارد رم شده‌اند.

این گروه که از ۷۰ کشور در پنج قاره به پایتخت ایتالیا آمده‌اند، بزرگ‌ترین و بین‌المللی‌ترین مجموعه کاردینال‌هایی است که تاکنون برای انتخاب پاپ گرد هم آمده‌اند.

پاپ فرانسیس که اول اردیبهشت در ۸۸ سالگی درگذشت، دویست‌ و شصت‌ و ششمین پاپ بود و رهبری که از سوی مجمع کاردینال‌ها به عنوان پاپ جدید معرفی می‌شود، دویست و شصت و هفتمین رهبر کلیسای کاتولیک شناخته خواهد شد.

در این انتخاب جدید، جهت‌گیری آیندهٔ کلیسای کاتولیک نیز در میان است: نهادی دوهزار ساله با نفوذی گسترده در سطح جهان که اکنون تلاش می‌کند خود را با دنیای امروزی سازگار کند و اعتبار از دست‌رفته‌اش را پس از رسوایی گستردهٔ آزار جنسی کودکان توسط کشیشان بازسازی کند.

این ۱۳۳ کاردینال که به‌اصطلاح «شاهزادگان کلیسا» خوانده می‌شوند، همگی زیر ۸۰ سال دارند و به‌جز دو تن که به دلیل وضعیت سلامتی‌شان غایب‌اند، بعدازظهر چهارشنبه در تالار باشکوه کلیسای سیستین در واتیکان گرد هم خواهند آمد.

در روز نخست یک‌بار رأی‌گیری می‌کنند و از آن پس روزانه چهار نوبت رأی می‌دهند تا پاپ جدید برگزیده شود. آن‌ها در مهمان‌سرای نزدیک سانتا مارتا اقامت خواهند داشت، اما تا زمان انتخاب پاپ، از ارتباط با دنیای بیرون منع شده‌اند.

این گروه، برای آگاهی‌رسانی به جهانیان، رأی‌ها را خواهند سوزاند و دود می‌فرستند: اگر نامزدی به اکثریت دوسوم نرسیده باشد، دود سیاه و اگر پاپ جدید انتخاب شده باشد، دود سفید بلند خواهد شد.

صبح دوشنبه، کارگران پرده‌های قرمز را بر فراز بالکن کلیسای سن پیتر نصب کردند؛ جایی که پاپ جدید نخستین حضور خود را اعلام خواهد کرد.

مسئلهٔ اصلی این است که آیا پاپ آینده مسیر پاپ محبوب آرژانتینی را در پیش خواهد گرفت، یا واتیکان به سوی رهبری سنت‌گراتر و محافظه‌کارتر متمایل خواهد شد.

پاپ فرانسیس، اصلاح‌طلب پرجنب‌وجوشی از بوئنوس آیرس، به مدت ۱۲ سال کلیسا را اداره کرد و ۸۰ درصد از کاردینال‌های حاضر در رأی‌گیری را خود منصوب کرده است.

با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که ممکن است کاردینال‌ها لزوماً از الگوی او پیروی نکنند و بسیاری پیش‌بینی می‌کنند که احتمال شگفتی وجود دارد.

مارکو پولیتی، تحلیل‌گر مسائل واتیکان، به خبرگزاری فرانسه گفت با توجه به عوامل نامعلوم موجود، این کنگره ممکن است «تماشایی‌ترین نشست پنجاه سال گذشته» باشد.

درگذشت پاپ فرانسیس؛ فراز و نشیب ۱۲ سال رهبری کاتولیک‌ها
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:52 0:00


XS
SM
MD
LG