روزنامه جوان ویدئوی خشونت زن چادری را جعلی دانست
به دنبال انتشار ویدئویی از برخورد خشونتآمیز و بازداشت یک زن مخالف حجاب اجباری و بازتاب گسترده آن در شبکههای اجتماعی، روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، این ویدئو را «مجعول» خواند.
این روزنامه نوشت ویدئوی خشونت «یک زن چادری» برای دستگیری «زنی بیحجاب» طوری فیلمبرداری شده که رنگ خودروی ون و نشانههای دیگر مشخص نیست و افزود: «حتی چهره زن چادری و زن بیحجاب هم به هیچ عنوان معلوم نیست. مجعول بودن فیلم از همین شکل و جنس فیلمبرداری مشخص است.»
جوان همچنین مدعی شد که در روزهای اخیر تصاویری منتشر میشود که یادآور «مانور رسانهای و عملیاتی پیش از فتنه زن، زندگی، آزادی» است. در ادامه این مطلب آمده که «دشمن» سعی میکند «قشر زن» را مقابل «حاکمیت» قرار دهد.
این در حالی است که در روزهای اخیر ویدئوهای دیگری هم از هجوم مأموران به زنان مخالف حجاب اجباری و همچنین تصاویری از بازکشت ونهای سفید برای بازداشت این زنان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
روز ۲۵ تیر، سعید منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، از استقرار گشتهای خودرویی و پیاده برای آنچه مقابله با «بیحجابی» خواند، خبر داد.
سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیهای در روز یکشنبه ۲۵ تیر از کشته شدن یک نیروی عضو «گشت رضویون» در تبریز حین «گشتزنی» در محلات خبر میدهد.
«سپاه عاشورا» هویت این فرد را «امیر حسینپور» اعلام کرد و افزود که او حین مأموریت گشت «محلهمحور» توسط یک «مهاجم» از ناحیه سر و چشم مورد حمله قرار گرفته و پس از چهار روز جان باخته است.
در اطلاعیه سپاه عاشورا به جزئیات و نحوه حمله، همچنین بازداشت مهاجم و انگیزههای احتمالی او اشاره نشده است.
موسسه «گاج» بهدلیل «جهتگیری» در اعتراضات تعطیل شد
مؤسسه «گاج»، منتشرکننده بزرگ کتابهای کمکدرسی و کنکور در ایران، به دلیل آن چه «جهتگیری در اغتشاشات» نام برده شده، اخیرا تعطیل شده است.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی با حضور در یک برنامه تلویزیونی این خبر را اعلام کرد و گفت که این موسسه در زمان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ سؤالاتی را در یکی از آزمونهای خود مطرح کرده که «تحریک» بهسمت اعتراضات بوده است.
به گفته احمد محمودزاده، وزیر آموزش و پرورش در نامهای به رسانههای مختلف خواستار توقف تبلیغات این موسسه شده است.
آقای محمودزاده درباره جزئیات سؤالاتی که بر اساس آن موسسه گاج محکوم و تعطیل شده است، توضیحی نداد.
زهرا سعیدیانجو در بازداشت اداره اطلاعات اهواز است
پس از هشت روز بیخبری از وضعیت زهرا سعیدیانجو، خواهر دادخواه میلاد سعیدیانجو، از کشتهشدگان اعتراضات در ایذه، مشخص شد که او در بازداشتگاه اطلاعات اهواز در حبس بهسر میبرد.
فاطمه حیدری، خواهر دادخواه جواد حیدری، از کشتهشدگان اعتراضات در قزوین، در پستی که شامگاه یکشنبه ۲۵ تیر در حساب کاربری خود در توئیتر منتشر کرد ضمن اعلام این خبر گفت: «تمامی اعضای خانواده سعیدیانجو به اطلاعات احضار شده و تحت بازجویی قرار گرفتهاند.»
به گفته خانم حیدری در این بازجوییها به مادر خانم سعیدیانجو گفته شده است: «زهرا باید با ما همکاری کند تا آزاد شود!»
درباره جزئیات درخواست اداره اطلاعات از زهرا سعیدیانجو که از آن با عنوان «همکاری» نام برده شده، تاکنون جزئیاتی منتشر نشده است.
نیروهای حکومتی خانم سعیدیانجو را ۱۸ تیر پس از ترک محل کارش در تهران به دلایل نامعلومی بازداشت کردند.
لغو یک کنسرت در تهران بهدلیل «زنانهبودن صدای خواننده مرد»
بهمن بابازاده، روزنامهنگار حوزه موسیقی، با انتشار یک پست در حساب کاربری خود در توئیتر در روز یکشنبه ۲۵ تیر از لغو یک کنسرت در تهران بهدلیل «زنانهبودن صدای خواننده مرد» آن خبر داد.
به گفته آقای بابازاده، دومین شب کنسرت مجید سالار، خواننده موسیقی بندرعباسی، به دلیل «زنانه بودن صدای خواننده» و «بیحجابی حاضرین در سالن» از سوی مدیران فرهنگسرای نیاوران در تهران لغو شده است.
پس از استقرار جمهوری اسلامی در ایران از سال ۱۳۵۷ و در پی ممنوعیتهای گسترده، آوازخوانی و رقص زنان ممنوع شد و در چهار دهه گذشته اخبار زیادی درباره لغو کنسرتها، تئاترها، برنامهها و رویدادهای مختلف به دلیل استفاده از آواز زنان منتشر شده است.
درگیری مأموران و مردم در رشت
از رشت خبر میرسد که شامگاه یکشنبه ۲۵ تیر و پس از آنکه مأموران حکومتی بر سر موضوع حجاب اجباری قصد بازداشت سه تن از زنان در میدان شهرداری این شهر را داشتند با مقاومت مردم شهر مواجه شدهاند.
برخی گزارشها نیز حاکی است که جو میدان شهرداری ملتهب شده و در برخی نقاط مردم شعار «مرگ بر خامنهای» سردادند.
در ادامه این وضعیت، افراد لباسشخصی سعی در متفرق کردن جمعیت با گاز اشکآور داشتند و بین مردم و این افراد و مأموران درگیری پیش آمده است.
رفتار قاضی پرونده آزاده صمدی «خلاف شأن قضایی» است
وکیل آزاده صمدی روز یکشنبه در توئیتر نوشته که رفتار قاضی پرونده این بازیگر سینما «مصداق بارز خروج قاضی از اصل بیطرفی و رفتار خلاف شأن قضایی است» .
مریم کیانارثی، وکیل پایهیک دادگستری، با انتشار بخشهایی از دادنامه صادر شده از سوی شعبه ۱۰۸۸ دادگاه کیفری دو تهران گفته که قاضی دادگاه از «الفاظ سبک و تحقیرآمیز» علیه موکل او استفاده کرده است.
در تصاویر منتشر شده از حکم خانم صمدی دیده میشود که قاضی مواردی چون «خوی لجاجت و حس انتقامجویی کاذب» و«بیماری روحی» را به این بازیگر سینما نسبت داده و نوشته که او در «زندگی شخصی شکست خورده» و «به آرزوهای شخصی در محیط اجتماعی» نرسیده است.
بعد از فاش شدن حکم نامعمول و غریب یک قاضی برای آزاده صمدی، بازیگر سینما و تلویزیون، به دلیل حضور با پوشش اختیاری در یک مراسم عمومی، برخی سینماگران به این حکم واکنش نشان داده بودند.
در حکمی که رسانههای ایران و برخی حسابهای توئیتری منتشر کردهاند، حضور یا انتشار تصویر این بازیگر در «پلتفرمهای داخلی و خارجی و رسانههای فراگیر» ممنوع اعلام شده که به معنای محرومیت این بازیگر از کار است.
همچنین خانم صمدی به ممنوعیت «شش ماهه» استفاده از فضای مجازی و تلفن همراه محکوم شده و در بخش دیگری از حکم آمده که او باید «دو هفته یک بار» به مراکز روانشناسی «برای مداوای بیماری ضد اجتماعی خود» مراجعه کند و در نهایت «گواهی سلامت» خود را به مقامات ارائه دهد.
محرومیت از تحصیل دانشجویان دانشگاه اصفهان و علامه طباطبایی
در ادامه روند سرکوب دانشجویان، یک دانشجوی دانشگاه اصفهان و سه دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی با حکم کمیته انضباطی بین یک تا دو ترم از تحصیل محروم شدهاند.
صفحه توئیتری «دانشجویان متحد» روز یکشنبه با انتشار حکم تعلیق اسما گنجیزاده، دانشجوی فلسفه دانشگاه اصفهان، از دو ترم محرومیت از تحصیل این دانشجو خبر داد.
این نهاد مستقل دانشجویی روز گذشته نیز از «رفع تعلیق و اجرایی شدن» یک ترم محرومیت از تحصیل علی اسمعیل فراهانی، دانشجوی اندیشه سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی خبر داده بود.
در همین زمینه کانال تلگرامی «شورای صنفی دانشجویان کشور» نیز روز یکشنبه گزارش داد که حکم یک ترم محرومیت از تحصیل زهرا یاسمعینی، دانشجوی رشته علوم سیاسی و فاطمه حمیدی بهشتی، دانشجوی رشته روزنامهنگاری دانشگاه علامه طباطبایی، با حکم کمیته انضباطی از حالت تعلیق خارج و اجرایی شده است.
این دو دانشجو پیش از این یک ترم از تحصیل محروم شده بودند.
این شورا اعلام کرده که با احکام تازه کمیته انضباطی، تنها در عرض یک روز، شش دانشجوی این دانشگاه نیمسال تحصیلی آینده را از دست دادهاند.
صدور احکام جدید کمیتههای انضباطی دانشگاهها در حالی صورت میگیرد که شورای صنفی دانشجویان کشور روز گذشته از ادامه «احضار دانشجویان به کمیته انضباطی در تابستان» خبر داد و شماری از فعالان دانشجویی نیز با انتشار یک فایل صوتی ضمن شرح «سه مرحله از سرکوب دانشجویان» طی چند دهه گذشته، گفتند که دستگاههای امنیتی و مدیران دانشگاهها در چهار ماه اخیر پروژه «سرکوب سفید» را در دانشگاهها به اجرا گذاشتهاند.
محکومیت هشت شهروند عرب به حبس و ممنوعیت خروج از کشور
شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز هشت شهروند عرب را در مجموع به ۴۸ سال زندان محکوم کرد.
خبرگزاری حقوق بشری «هرانا» اعلام کرد که هر کدام از این شهروندان به تحمل یک سال حبس تعزیری، پنج سال حبس تعلیقی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شدند.
حسین فرج الله چعب (کعبى)، ساکن شوشتر، ناصر شایع مزرعه، ساکن سوسنگرد، توفیق فلاحیه، ساکن سوسنگرد، فایز زهرونی، ساکن سوسنگرد، حسین استعداد (سعیداوى)، ساکن سوسنگرد، سعید فاخرنسب، معلم بازنشسته و ساکن اهواز، هادی جلالی، ساکن سوسنگرد و موسی خالدی، معلم ساکن رامشیر هر کدام به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به یک سال حبس تعزیری، پنج سال حبس تعلیقی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شدند.
این شهروندان در سال ۱۳۹۷ همراه با دهها تن دیگر، در پی اعتراضاتی که به مدت یک هفته به طول انجامید، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.
اعتراضات ۱۳۹۷ خوزستان مجموع تجمعات اعتراضی مردم اهواز و چند شهر دیگر استان خوزستان نسبت به یکی از برنامههای شبکه دو صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است.
به گفته معترضان صدا و سیما در این برنامه وجود شهروندان عرب در استان خوزستان را انکار کرده بود.
تأیید حکم شش سال زندان سارا سیاهپور، معلم و فعال صنفی
حکم شش سال زندان سارا سیاهپور، عضو کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، در دادگاه تجدیدنظر تأیید و به شعبه یک اجرای احکام زندان اوین ارسال شد.
بر أساس این حکم خانم سیاهپور به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری، محکوم شد.
این معلم همچنین به دو سال ممنوع الخروجی از کشور و دو سال ممنوعیت عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی نیز محکوم گردید.
این فعال صنفی پیشتر در شهریور سال گذشته توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد و سپس با قید وثیقه تا مراحل رسیدگی دادگاه به صورت موقت آزاد گردید.
خانم سیاهپور در تمام مراحل دادگاه خود از حق داشتن وکیل محروم بود.