ادامه دیدارهای خانوادههای معترض با یکدیگر
مرضیه آدینهزاده، خواهر ابوالفضل آدینهزاده، نوجوانی که در اعتراضات اخیر کشته شد، از حضور خانواده امیر شیبانی، فعال سیاسی، بر سر مزار برادرش خبر داد.
وی نوشته خانواده شیبانی از روزهای اول پس از کشتهشدن برادرش، همراه خانواده آدینهزاده بودند.
امیر شیبانی پیش از بازداشت به دلیل شرکت در اعتراضات «زن زندگی آزادی»، بارها به دلیل شرکت در تجمعات مختلف بازداشت شده بود.
گزارشهای متعددی در شبکههای اجتماعی از بازدید خانوادههای کشتهشدگان از یکدیگر و رفتن به سر مزار عزیرانشان در ماههای اخیر منتشر شده است.
اولین دیدار پدر کیان پیرفلک از مزار فرزندش
پدر کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله کشتهشده در اعتراضات ایذه، پس از ۱۱۴ روز از مرگ فرزندش روز پنجشنبه، ۱۸ اسفند، برای اولین بار توانست بر سر مزار او حضور پیدا کند.
زینب مولائی راد، مادر کیان، با انتشار ویدئویی از حضور همسرش بر سر مزار فرزندشان در اینستاگرام، این کار را «طاقتفرسا» عنوان کرد و نوشت: «عزیز دلم، کیانم!! یادت و نامت باید یادگار بماند برای آیندگان، صدای مظلومیت تو و پدر باید بتازد بر دلهای تاریک، تا روشنایی پیروز شود، تا در حقت کوتاهی نکرده باشیم.»
مادر کیان همچنین در یک استوری با انتشار عکسی از خود در کنار مادر مجاهد کورکور، حمایت خود را از او اعلام کرد.
مجاهد کورکور یکی از افرادی است که در حمله مشترک وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و فراجا به روستایی در شهرستان ایذه در اوایل ماه دی بازداشت شد و به گفته وکیل خانواده پیرفلک به قتل کیان متهم شده است.
گزارشها از «جستوجوی» نیروهای حکومتی برای یافتن رقصندگان اکباتان
در پی انتشار ویدئوی رقص پنج دختر جوان در شهرک اکباتان، گزارشهایی از تلاش نیروهای امنیتی برای شناسایی و بازداشت احتمالی آنها از راه «بازبینی فیلمهای دوربینهای مدار بسته» در یکی از بلوکهای این شهرک منتشر شده است.
از این پنج دختر جوان در روز هفدهم اسفندماه، همزمان با روز جهانی زن، ویدئویی منتشر شد که در محوطه بلوک ۱۳ شهرک اکباتان تهران، با آهنگ رما، خواننده اهل نیجریه و سلنا گومز خواننده آمریکایی میرقصیدند.
بیانیه جمعی از معلمان و دانشجویان تبریز: حمله به دختران دانشآموز «رسوایی بزرگ» برای حکومت است
دو تشکل صنفی و مدنی معلمان و دانشجویان علوم پزشکی آذربایجان شرقی با انتشار بیانیهای مشترک، ضمن محکوم کردن حمله با گاز به مدارس و دانشآموزان دختر، آن را «جنایتی بیشرمانه» و «برنامهریزی شده» و یک «رسوایی بزرگ» برای مقامهای جمهوری اسلامی خواندند.
کانون صنفی مستقل فرهنگیان آذربایجان شرقی و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این بیانیه مشترک که روز پنجشنبه هجدهم اسفند ماه منتشر شد، تاکید کردند که «چماق به دستانی که روزی دست و پای حسن رشدیه را میشکستند و در اوایل انقلاب به پیراهن آستین کوتاه مردان هم گیر میدادند، امروز به پشتوانه حمایت حاکمیت، دختران این سرزمین را آزار میدهند.»
این بیانیه با اشاره به اینکه «خون پاک مهسا امینی، شهروند بیگناه ایران، اذهان عمومی را متوجه زخمی کهنه کرد»، حمله به دانشآموزان دختر را «جنایت بیشرمانه» خوانده و آن را واکنش متحجران و بخشی از حکومت به «خیزش زن، زندگی، آزادی» خواند.
در بخشی از این بیانیه، «حمله شیمیایی به مدارس دخترانه و مسمومیت دختران دانشآموز، یادآور تحجر و انزجار دیرین از زن، علیالخصوص زن باسواد و آگاه» عنوان شده و آمده است که از نگاه متحجران «زن باید بیسواد بماند تا همچنان محدودیتهایش را بپذیرد» و آنها با این حملات میخواهند «یادآوری کنند که تحصیل دختران هم امتیازی است که به آنها اعطا شده» است.
دو تشکل صنفی و مدنی معلمان و دانشجویان علوم پزشکی آذربایجان شرقی در بیانیه مشترک خود افزودند که از نگاه متحجران «دخترانی که به سالها آزار روحی و جسمی و توهینها و تحقیرهای به رسمیت شناخته شده اعتراض کردهاند، باید تنبیه شوند.»
این بیانیه در ادامه دختران دانشآموز را «خار چشم» آنانی خواند که «برای این حملات برنامهریزی» کردهاند و در ادامه با اشاره به «انفعال و عدم پاسخگویی» مقامهای جمهوری اسلامی، افزود: اینکه مقامهای حکومتی «هیچ تلاش عملی برای روشن شدن ابعاد این حمله بیولوژیکی» انجام ندادهاند «یک رسوایی بزرگ» است.
نویسندگان این بیانیه تاکید کردند که غلامان حمله به دختران دانشآموز یا از «خودسران نسبتا خودی هستند و مسئولین قصد برخورد با آنان را ندارند و یا خودسران واقعا خودسر هستند و مسئولین توان مقابله با آنان را ندارند» که «هر دو حالت بسیار هولناک» است.
دو تشکل معلمان و دانشجویان علوم پزشکی آذربایجان شرقی از دختران دانشآمور، دانشجو و «زنان قهرمان» ایران به عنوان کابوسی برای «اقلیت متحجر» نام بردند و تاکید کردند که «شور و شوقش زنان برای رسیدن به آزادی، حیاتبخش جامعه ایران خواهد بود.»
شعارهای شبانه در چند منطقه تهران؛ اعتراض به حملات علیه مدارس با شعار «مرگ بر حکومت دخترکش»
چند منطقه در تهران از جمله محله نازیآباد، شهرک باقری، شهرک اکباتان، نارمک و همچنین شهر پردیس شامگاه پنجشنبه شاهد سردادن شعارهای شبانه و ضد حکومتی جمعی از مردم بود و معترضان با شعار «مرگ بر حکومت دخترکش»، «مرگ بر حکومت بچهکش»، «مرگ بر حکومت داعشی» و «مرگ بر طالبان، چی ایرانی، چه افغان» به حملات انجام شده با گاز به مدارس و دانشآموزان دختر اعتراض کردند.
یکی از این مناطق شهرک باقری در منطقه ۲۲ تهران است که شامگاه پنجشنبه شاهد شعارهای شبانه و ضد حکومتی جمعی از مردم معترض بود. در جریان شعارهای شبانه این شهرک، مردم معترض با سردادن شعارهایی چون «مرگ بر حکومت بچهکش»، «مرگ بر طالبان، چه ایرانی، چه افغان»، «مرگ بر خامنهای قاتل» به حملات با گاز به مدارس و دختران دانشآموز اعتراض کردند.
مردم معترض در شهرک باقری همچنین با سردادن شعارهایی چون «مرگ بر سپاهی»، «مرگ بر دیکتاتور»، «سید علی بیریشه، خیزش تموم نمیشه» و «زن، زندگی، آزادی» بر ادامه اعتراضات علیه جمهوری اسلامی تاکید کردند.
جمعی از مردم معترض نیز شامگاه پنجشنبه هجدهم اسفند ماه در محله نازیآباد، از محلههای قدیمی و پر جمعیت جنوب تهران، اقدام به سردادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی کردند.
معترضان در نازیآباد در شعارهای شبانه و ضد حکومتی خود از جمله شعار «مرگ بر حکومت بچهکش»، «امسال سال خونه، سید علی سرنگونه» و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.
در شهرک اکباتان هم جمعی از مردم معترض پنجشنبه شب بار دیگر اقدام به سردادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی از جمله «مرگ بر حکومت بچهکش»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر سپاهی» کردند.
منطقه نارمک در شرق تهران نیز شامگاه پنجشنبه صحنه شعارهای شبانه و ضد حکومتی جمعی از مردمی بود که با سردادن شعار «مرگ بر حکومت داعشی» اعتراض خود به حملات با گاز به مدارس و دانشآموزان دختر را فریاد زدند.
معترضان در منطقه نارمک همچنین در شعارهای شبانه خود شعار «مرگ بر جمهوری اسلامی»، «مرگ بر خامنهای»، و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.
در شهر پردیس تهران نیز جمعی از مردم پنجشنبه شب از داخل خانهها و مجتمعهای مسکونی خود اقدام به سردادن شعارهای شبانه ضد حکومتی کردند. «مرگ بر حکومت دخترکش» و «مرگ بر دیکتاتور» از جمله شعارهای شبانه معترضان در شهر پردیس بود.
بیش از ۳۰۰ استاد دانشگاههای ایران خطاب به «حاکمیت جمهوی اسلامی و مسئولان امنیت کشور» هشدار دادند که «سرپوشگذاشتن بر جنایت» مسمومیتهای مشکوک دانشآموزان ایران، «تبعات طوفانی» خواهد داشت.
این استادان دانشگاه روز پنجشنبه ۱۸ اسفند با صدور بیانیهای مسمومیتهای مشکوک با گاز در مدارس عمدتاً دخترانه ایران را «فاجعه حملات شیمیایی زنجیرهای و سازماندهیشده به مدارس دخترانه کشور» خواندند و آن را محکوم کردند.
در این بیانیه آمده است: «یقین بدانید که سرپوشگذاشتن بر این جنایت یا تخفیف آن و عدم افشا و محاکمه عاملان از سوی وجدان عمومی جامعه به معنای تصریح حاکمیت بر همدستی و همسویی با این جنایت تلقی خواهد شد و تبعات طوفانی آن را به سرعت تجربه خواهید کرد.»
تاکنون ۳۲۶ نفر از استادان دانشگاههای سراسر کشور، از جمله دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی اصفهان، بهشتی و صنعتی شیراز این بیانیه را امضا کردهاند.
این استادان دانشگاه همچنین از مقامهای جمهوری اسلامی خواستهاند: «اطلاعات خود درباره ابعاد مختلف این موضوع و عاملان و آمران این جنایات را هرچه سریعتر و بیپردهپوشی و کاملاً شفاف به ملت اعلام کرده و عاملان آن را به پیشگاه عدالت بسپرید و عملاً ختم این جنایت را تضمین کنید.»
سیامک نمازی خطاب به جو بایدن: به این کابوس پایان دهید
سیامک نمازی، شهروند دوتابعیتی زندانی در ایران، در گفتوگو با کریستین امانپور از شبکه سیانان خطاب به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، از او خواست به این «کابوس» پایان دهد.
این زندانی ایرانی-آمریکایی که بیش از هفت سال است به اتهام «همکاری با دول متخاصم» در زندان جمهوری اسلامی زندانی است گفت که خطر این مصاحبه را به جان خریده تا مستقیم به رئیس جمهور آمریکا بگوید که تنها او میتواند در این زمینه اقدام کند.
سیامک نمازی از بند چهار زندان اوین با اشاره به اینکه او و مراد طاهباز و عماد شرقی روی هم ۱۸ سال را در زندان گذراندهاند گفت نگران است که «کاخ سفید متوجه وضعیت خطیر آنها نیست.»
دهها پزشک خواستار اقدام مشترک همکاران خود در زمینه مسمومیتها شدند
دهها نفر از پزشکان، پيراپزشکان و فعالان حوزه درمان ایران خواستار «اقدام مشترک» همکارانشان در زمینه مسمومیتهای مشکوک در مدارس عمدتاً دخترانه کشور شدند.
این افراد با انتشار بیانیهای مشترک خطاب به هیئت رئیسه سازمان نظام پزشکی کل کشور از اعضای این هیئت خواستند: «تا دیر نشده و فاجعه، گستردگی بیشتری نیافته، با اقدامی مشترک پاسخگوی ما و مردم ما باشید.»
در این بیانیه آمده است: «آیا این وظیفه مسئولین نظام پزشکی، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و پزشکی قانونی ما نیست که با تعیین اکیپهای مشترک، به کشف علل واقعی پرداخته و جهت رفع سوءتفاهمات گذشته، همانند مرگهای مشکوک، به رسیدگی واقعه اقدام و با استدلالی علمی و صریح، به علل حوادث پاسخ گویند و اعتبار خود را به جامعه بازگردانند؟»
با وجود گذشت سه ماه از آغاز مسمومیتهای مشکوک دانشآموزان، هنوز نهادهای اطلاعاتی و امنیتی درباره علت و عوامل این مسمومیتها شفافسازی نکردهاند.
در این شرایط، پزشکان، پيراپزشکان و فعالان حوزه درمان هشدار دادهاند: «آیا این حملات سمی و سریالی به مراکز آموزشی دخترانه ما، فردا و با شیوههایی جدیدتر و پیچیدهتری، به دیگر بخشهای جامعه سرایت نخواهد کرد؟»
آنان همچنین نسبت به آنچه «بازگشت به دوران مشروطه و شیخ فضلالله [نوری] و هجوم به مدارس رشدیهای» خواندند، ابراز نگرانی کردند.
پیشتر یک معاون وزیر بهداشت اعلام کرده بود که در تحقیقات درباره این مسمومیتها، افرادی شناسایی شدهاند که قصد داشتهاند با چنین کاری مدارس ایران به ویژه مدارس دخترانه را به تعطیلی بکشانند.
پنج تشکل سیاسی «جمهوریخواه» ایرانی برای گذار از جمهوری اسلامی متحد شدند
پنج حزب و سازمان «جمهوریخواه» ایرانی مخالف جمهوری اسلامی در راستای همافزایی نیروهای سیاسی برای سرنگونی این حکومت، ائتلافی را با عنوان «همگامی برای جمهوری سکولار-دموکرات در ایران» تشکیل دادند.
این پنج حزب و سازمان روز پنجشنبه ۱۸ اسفند با انتشار بیانیهای دلیل ارتقاء مناسبات خود و تشکیل این ائتلاف را «ضرورت گذار از جمهوری اسلامی و استقرار جمهوری سکولاردموکرات» عنوان کردند.
اتحاد جمهوریخواهان ایران، جبهه ملی ایران ـ اروپا، حزب چپ ایران (فدائیان خلق)، سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و همبستگی جمهوریخواهان ایران، اعضای این ائتلاف را تشکیل میدهند.
خانه آزادی: وضع آزادی در دنیا برای هفدهمین سال پیاپی بدتر شده است
پژوهشکده «خانه آزادی» (فریدم هاوس) در گزارش سالانه خود در مورد وضعیت آزادی در کشورهای جهان نوشته است که وضع آزادی در سراسر دنیا «برای هفدهمین سال پیاپی بدتر شده است».
این سازمان غیردولتی همچنین به سرکوب گسترده دموکراسیخواهان در ایران پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت پلیس موسوم به «امنیت اخلاقی» جمهوری اسلامی نیز اشاره کرده است.
بر اساس این گزارش، مردم ایران بهرغم خطر ضرب و جرح، دستگیری و تیراندازی از سوی نیروهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی و همچنین اعدام توسط قوه قضاییه، بارها به خیابانها آمدند و «توجه جهانیان را به تبعیض و وحشیگری جمهوریاسلامی» جلب کردند.