عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: هنوز «سرنخ اصلی» مسمومیتها پیدا نشده
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که با وجود برخی دستگیریها، هنوز «سرنخ و عامل اصلی» مسمومیتهای مشکوک دانشآموزان پیدا نشده است.
این در حالی است که پیشتر برخی مقامهای وزارت کشور و نیروی انتظامی از دستگیری افرادی به ظن دست داشتن در مسمومیتهای مشکوک دانشآموزان خبر دادهاند.
اما فداحسین مالکی عصر سهشنبه ۱۶ اسفند به خبرگزاری مهر گفت: «برخی از افراد که مشکوک بودند هم شناسایی و دستگیر شدند اما هنوز سرنخ و عامل اصلی این موضوع پیدا نشده است».
در حالی که گزارشها حاکی از تداوم موج مسمومیتهای سریالی در مدارس ایران است، او افزود: «تحقیقات و بررسیها برای کشف این موضوع ادامه دارد».
مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی اظهارات مبهم و ضدونقیضی را درباره دستگیرشدگان مسمومیتها اظهار کردهاند.
یک معاون وزیر کشور گفته که برخی از این افراد «غیرمعاند» بودهاند و وزارت کشور نیز در بیانیهای مدعی حضور برخی «معترضان» در میان بازداشتشدگان شده است.
نیروی انتظامی نیز از جانب خود مدعی شده که برخی دستگیرشدگان با رسانههای فارسیزبان خارج از کشور ارتباط داشتهاند.
اما عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت مسئولان وزارت کشور، وزارت اطلاعات و دستگاههای امنیتی به این کمیسیون گزارش دادهاند که «در حال رصد و پیگیری هستند تا افرادی که پشت پرده این موضوع هستند، زودتر شناسایی شده و با آنان برخورد قاطع شود».
نیروی انتظامی: پنج نفر در استان فارس در ارتباط با مسمومیت دانشآموزان بازداشت شدند
سخنگوی نیروی انتظامی از دستگیری پنج نفر به اتهام دست داشتن در مسمومیت دانشآموزان در شهرستان لارستان استان فارس خبر داد.
سعید منتظرالمهدی روز سهشنبه ۱۶ اسفند در این باره گفت که این افراد «شامل دو مرد ۵۰ و ۲۲ ساله و سه زن هستند و یکی از زنان، یک دانشآموز مردودی ۲۱ ساله» است.
او افزود: «افراد دستگیرشده طی روزهای اخیر با پرتاب گاز نیتروژن به داخل هفت مدرسه در شهرستان لارستان باعث مسمومیت ۵۳ نفر از دانش آموزان شده بودند».
سخنگوی نیروی انتظامی همچنین مدعی شد: «سه زن دستگیرشده پس از انجام اقدامات خرابکارانه از محیط فیلمبرداری و به شبکههای معاند از جمله ایران اینترنشنال ارسال کرده بودند».
این ادعا در حالی است که در چند روز اخیر و در حالی که هیچ گزارشی از دستگیری عوامل مسمومیتها منتشر نشده بود، مقامهای جمهوری اسلامی بدون ارائه سند مدعی ارتباط این مسمومیتها با «دشمن» شده بودند.
منتظرالمهدی نیز متهمان را به «ایجاد جو بدبینی نسبت به نظام» و «ایجاد فضای ناامنی در مدارس» متهم کرد.
این ادعاهای سخنگوی نیروی انتظامی درباره تعداد بازداشتشدگان، هویت و انگیزههایشان، از سوی منابع مستقل قابل تایید نیست.
پیشتر معاون وزیر کشور گفته بود که برخی از بازداشتشدگان در ارتباط با مسمومیتها نیت «غیرمعاندانه» داشتهاند.
وزارت کشور مدعی شد سه نفر از بازداشتشدگان مسمومیتها از «معترضان» هستند
وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران با انتشار بیانیهای مدعی شد سه نفر از کسانی که به تازگی به ظن دست داشتن در مسمومیتهای مشکوک مدارس ایران بازداشت شدهاند، جزو معترضان اعتراضات سراسری ایران هستند.
این وزارتخانه روز سهشنبه ۱۶ اسفند در سومین بیانیه خود درباره مسمومیتهای مشکوک در مدارس ایران نوشت که چند «تیم» مظنون به دست داشتن در این مسمومیتها بازداشت کرده است.
شورای هماهنگی فرهنگیان: وضعیت جسمی اسرا عباسنژاد وخیم است
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرد که وضعیت جسمی اسرا عباسنژاد، از دانشآموزان مسمومشده دبیرستان دخترانه پروین اعتصامی در شهر دیواندره استان کردستان، «وخیم» است.
این شورا روز سهشنبه ۱۶ اسفند گزارش داد که خبر فوت این دانشآموز صحت ندارد، اما او اکنون در بیمارستان بستری است.
این شورا پیشتر از درگذشت عباسنژاد بر اثر مسمومیتهای مشکوک سریالی در مدارس ایران خبر داده بود.
مسمومیت این دانشآموز بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشته است.
در حالی که موج مسمومیتهای مشکوک در مدارس ایران همچنان ادامه دارد، مقامهای جمهوری اسلامی هنوز اعلام نکردهاند که چه گروه یا افرادی عامل این مسمومیتها هستند.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفته است تاکنون دستکم «پنج هزار دانشآموز» در این حملات مسموم شده و دهها مدرسه هدف قرار گرفتهاند.
دانشجویان تربیت مدرس: همانی که در خیابان به گلوله میبندد پشت حملهها به دانشآموزان است
دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس تهران با انتشار بیانیهای به «حملات شیمیایی به دانشآموزان» اعتراض کردند و نوشتند: «همانی که در خیابان به گلوله میبندد و در زندان تجاوز و شکنجه و اعدام میکند پشت این حملههای تروریستی به دانشآموزان است».
بیانیه این دانشجویان که در کانال تلگرامی «شوراهای صنفی دانشجویان کشور» بازتاب یافته است، میافزاید:«راه مقابله با این تروریسمِ حکومتی مشابه قبل است: همبستگیِ جمعی و اعتراض در خیابان و دانشگاه و مدرسه».
آنان نوشتهاند: «اگر امروز جلوی این حملات تروریستی نایستیم به ساحتها و فضاهای دیگر جامعه نیز کشیده خواهد شد و هیچکس و هیچجا ایمن نخواهد بود و فردای ایران را از امروز نیز تیرهتر خواهد کرد».
همچنین در این بیانیه با تاکید بر «همصدایی» و «همدلی» مردم در مقابل جمهوری اسلامی آمده است: «برونرفت از این وحشت جز به دست مردم ممکن نمیشود. هیچ نیروی اهریمنیای را توان ایستادن در مقابل قدرت مردم نیست.»
چند ماه پس از آغاز مسممویتهای مشکوک در مدارس ایران، مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، از بازداشت چند عامل این حملات خبر داد و اعتراف کرد که برخی از آنان «غیرمعاند» بودهاند.
عامل یا عوامل این مسمومیتها، ماهیت آنها و نیز روشی که عاملان برای مسمومسازی از آن استفاده میکنند، هنوز نامشخص، یا مشکوک هستند یا در مورد آنها اطلاعرسانی نشده است.
مولوی عبدالحمید: عوامل جنایت مسمومیت احتمالا از درون سیستم هستند؛ مدارس تعطیل شوند
امام جمعه اهل سنت زاهدان روز سهشنبه اعلام کرد که تا روشن شدن وضعیت «جنایت مسمومیت که احتمالا عوامل آن از درون سیستم هستند»، مدارس کشور تعطیل شود.
مولوی عبدالحمید در توئیتی نوشت که «تأمین امنیت دانشآموزان و مدارس وظیفۀ حاکمیت است». او تاکید کرد: «با توجه به ناتوانی حاکمیت در انجام این وظیفه و اولویت سلامتی و امنیت دانشآموزان و معلمان و دغدغه عمومی در رابطه با جنایت مسمومیت که احتمالا عوامل آن از درون سیستم هستند، تا روشنشدن وضعیت، مدارس را تعطیل کنند».
در روزهای اخیر گمانهزنیهای زیادی در مورد دست داشتن نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در حملات با گاز سمی به مدارس سراسر کشور مطرح شده است، ولی مقامات جمهوری اسلامی این حملات را به «دشمنان» نسبت میدهند.
ضعف دستگاههای امنیتی ایران در یافتن عوامل این حملات در حالی است که مقامهای جمهوری اسلامی در تبلیغات خود همواره مدعی «اقتدار» در برخورد با عوامل ناامنی هستند.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفته است تاکنون دستکم «پنج هزار دانشآموز» در این حملات مسموم شده و دهها مدرسه هدف قرار گرفتهاند.
حسین شریعتمداری «جهادگر رسانهای سال» جمهوری اسلامی شد
حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان، در یک جشنواره حکومتی به عنوان «جهادگر رسانهای سال» انتخاب شد.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، از شریعتمداری همراه با کسانی چون علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، و آمنه سادات ذبیحپور معروف به «بازجو-خبرنگار» صداوسیما در اختتامیه «هشتمین جشنواره رسانهای ابوذر» تقدیر شد. خانم ذبیحپور در فهرست تحریمهای ایالات متحده قرار دارد.
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان، از چهرههای تندرو جمهوری اسلامی است. او در جریان اعتراضات سراسری پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، از سرکوب معترضان بهدست نیروهای امنیتی بهشدت دفاع کرد.
روزنامه کیهان معترضان را «جنایتکار» خوانده و در یادداشتی نوشته بود: «خواسته مردم آگاه ایران این است: به جنایتکاران امان ندهید».
وزارت کشور از دستگیری چند نفر در ارتباط با مسمومیتها خبر داد
مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، روز سهشنبه، ۱۶ اسفند، از دستگیری «برخی افراد» در پنج استان «در رابطه با» حمله گازی به دانشآموزان دختر خبر داد.
او در مورد تعداد افراد دستگیرشده خبری نداد؛ اما گفت «البته مواردی هم که جنبه غیر معاندانه داشتند نیز ارشاد شدند و با حفظ آرامش انشاءالله این مسئله هم مدیریت خواهد شد.»
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور توضیحی در مورد «غیرمعاندانه بودن» عوامل بازداشتشده حملات با گاز سمی به مدارس نداد.
«مُعاند» اصطلاحی است که مقامهای جمهوری اسلامی در مورد مخالفان نظام خود بهکار میبرند و از سخنان مجید میراحمدی چنین برمیآید که در میان عوامل بازداشتشده حملات گازی به مدارس افرادی از موافقان نظام جمهوری اسلامی بودهاند.
این معاون امنیتی در مورد چگونگی انجام قول «مدیریت» این افراد «غیرمعاند» توضیح بیشتری نداد.
اعلام بازداشت افراد «غیرمعاند» در ارتباط با این حملات در حالی اعلام میشود که مسئولان جمهوری اسلامی «دشمن» و بعضاَ رسانههای فارسیزبان خارج از کشور را «عامل» این حملات اعلام کرده بودند و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، نیز مسموم کردن دانشآموزان را «توطئه دشمن» خوانده بود.