حمله گازی به زاهدان هم رسید
کمپین فعالین بلوچ روز سهشنبه خبر داد که بیش از ۳۰۰ دانشآموز دختر روز دوشنبه در اثر استنشاق گاز راهی بیمارستان شدهاند.
این کانال تلگرامی نوشت: «گفته میشود یکی از دانشآموزان که در حال فیلمبرداری از وضعیت مدرسه بوده، توسط نیروهای نظامی بازداشت شده که با حضور و مقاومت مردم اجازه انتقال او داده نشده است.»
بازداشت دانشجویان معترض به حملات گازی در دانشگاه علامه
بنابر برخی گزارشها، مأموران حراست دانشگاه علامه تهران به دانشجویان این دانشگاه که در اعتراض به حملات با گاز سمی به مدارس تجمع کرده بودند، حمله کرده و تعدادی از آنها را با خود بردهاند. از وضعیت بازداشتیها اطلاعی در دست نیست.
همزمان با تجمع دانشجویان در پردیس مرکزی دانشگاه علامه، این دانشگاه در محاصره نیروهای امنیتی است و خودروهای ون در نزدیکی آن مستقر شدهاند.
برخورد با تجمع معلمان در دیواندره
حمله گازی در کرمان و گناوه هم اتفاق افتاد
جوش دادن در دانشکده هنر
شوراهای صنفی دانشجویان کشور در کانال تلگرامی خود خبر داد که در دانشکده هنر کاربردی در تهران شبانه با ورقی فلزی جوش داده شده است.
این کانال هدف از این کار را «برای سرکوب و پنهان کردن تحصنها و اعتراضات دانشجویی داخل دانشگاه» توصیف کرده است.
حملات گازی ۴۱ دختر دانشآموز را در زاهدان راهی بیمارستان کرد
خبرگزاری صداوسیما روز سهشنبه گزارش داد که در این روز ۴۱ نفر از دانشآموزان یک مدرسه در زاهدان با علائمی مانند حالت تهوع و درد شکم به بیمارستان منتقل شدهاند.
علی عبدالرزاقنژاد، دبیر بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با اعلام این خبر از اعزام پنج دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس برای انتقال دانشآموزان به بیمارستان خبر داده است.
خبرهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی نشانگر است که به دو مدرسه دخترانه ابتدایی مهدیه در بلوار کشاورز و مدرسه متوسطه دوم قریشی در خیابان فاضلی زاهدان حمله گازی شده است.
امروز سهشنبه معترضانِ به حملات زنجیرهای به دانشآموزان مقابل اداره آموزش و پرورش شهر نیشابور تجمع کرده و شعار «امنیت مدارس حق مسلم ماست» سر دادند. «اگر با هم یکی نشیم، یکی یکی کشته میشیم» از دیگر شعارهای معترضان تجمعکننده بود.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور پیشین فرانسه، در پاریس با چهار زن فعال امور حقوق بشری ایرانی دیدار کرد.
آقای اولاند در این جلسه که در روز دوشنبه ۱۵ اسفند برگزار شد با سپیده فارسی، سینماگر، نگین خزاعی، مدیر فیلمبرداری سینما، حورا میرشکاری، هنرمند و خواننده بلوچ و مونا آرمند، دانشجوی حقوق بینالملل، دیدار کرد.
حاضران در این جلسه به تبادل نظر دربارهٔ جنبش «زن زندگی آزادی» پرداختند و اعلام کردند که صدای زنان ایرانی «خاموششدنی نیست.»
اعلام جرم علیه سه رسانه و سه چهره سرشناس به دلیل اظهار نظر در مورد حملات گازی
دادستان تهران روز سهشنبه، ۱۶ اسفند، از تشکیل پرونده قضایی و اعلام جرم علیه «مدیران مسئول رسانههای هممیهن، رویداد ۲۴ و شرق و همچنین اشخاصی از جمله آذر منصوری، صادق زیباکلام و رضا کیانیان» خبر داد.
علی صالحی، دادستان تهران، علت این تصمیم را «شایعهپراکنی و دروغپردازی» این افراد و رسانهها در مورد ماجرای حملات با گاز به مدارس و خوابگاهها عنوان کرد.
این خبر یک روز پس از آن اعلام میشود که همزمان با بالا گرفتن انتقادها علیه حکومت در مورد حمله با گاز سمی به مدارس و مراکز آموزشی در سراسر کشور، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواستار «اشد مجازات» برای گویندگان برخی اظهارات در این زمینه شد.
حقوقدانان ایرانی خواستار پیگیری حملات گازی از طرف چهار مرجع بینالمللی شدند
۲۰ وکیل و مدافع حقوق بشر ایرانی با ارسال نامهای به چهار مرجع بینالمللی خواستار تشکیل کمیته مستقل و مشترک جهت تحقیق فوری دربارهٔ حملات گازی به مدارس و اقدام فوری برای برای کمک مؤثر به دانشآموزان در ایران شدند.
این گروه از وکلا، حقوقدانان و مدافعان حقوق بشر ایرانی مستقر در داخل و خارج از ایران، نامه خود را به سازمان جهانی بهداشت، یونسکو (سازمان آموزشی علمی و فرهنگی ملل متحد)، یونیسف (مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد) و کمیته بینالمللی صلیب سرخ ارسال کردهاند.
امضاکنندگان این نامه از این سازمانهای بینالمللی خواستهاند تا با اعزام نمایندگان خود به ایران یا با استفاده از نمایندگان خود در ایران در مورد منشاء این حملات و علت هدف قرار گرفتن مدارس دخترانه تحقیق فوری انجام دهند.