ارتش اسرائیل در آستانه گسترش عملیات نظامی خود در نوار غزه، دستور فراخوان دهها هزار نیروی ذخیره را صادر کرده است.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، این فراخوانها با هدف جایگزینی نیروهای وظیفه و سربازان فعال در داخل اسرائیل و کرانه باختری صورت گرفته تا زمینه برای اعزام آنان به جبهه غزه فراهم شود.
اگرچه سخنگوی ارتش اسرائیل این گزارشها را تأیید یا تکذیب نکرد، اما برخی از بستگان خبرنگاران خبرگزاری فرانسه تأیید کردهاند که احضاریههایی دریافت کردهاند. شبکه «کان»، رسانه دولتی اسرائیل، نیز گزارش داد که کابینه امنیتی قرار است روز یکشنبه تشکیل جلسه دهد تا طرح گسترش عملیات در غزه را تصویب کند.
عملیات گسترده اسرائیل در غزه از ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) از سر گرفته شده، در حالی که تلاشها برای تمدید آتشبس دوماههای که از ژانویه برقرار بود، به بنبست خورده است. این آتشبس با میانجیگری قطر، ایالات متحده و مصر به دست آمده بود، اما در هفتههای اخیر مذاکرات بهطور چشمگیری متوقف شدهاند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در واکنشی تند به قطر، کشوری که دفتر سیاسی گروه افراطی حماس را میزبانی میکند، این کشور را متهم کرد که با «دوگانهگویی» در حال بازی در هر دو جبهه است. او در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «قطر باید انتخاب کند که در کنار تمدن ایستاده یا در کنار بربریت حماس». سخنگوی وزارت خارجه قطر، ماجد الانصاری، این اظهارات را «تحریکآمیز» و فاقد «حداقل مسئولیت سیاسی و اخلاقی» خواند.
گروه حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا در فهرست گروههای تروریستی قرار دارد. بر اساس اعلام ارتش اسرائیل، حماس همچنان ۵۸ گروگان اسرائیلی را در اختیار دارد که ۳۴ نفر از آنان بنا بر ارزیابی ارتش، کشته شدهاند. همچنین پیکر یک سرباز اسرائیلی کشتهشده در جنگ ۲۰۱۴ نیز هنوز در اختیار این گروه است.
پیشرفت در مذاکرات آمریکا و اسرائیل برای ازسرگیری کمکهای بشردوستانه به غزه
از زمان قطع کمکهای انساندوستانه اسرائیل به غزه در تاریخ ۲ مارس، سازمانهای بینالمللی نسبت به بروز فاجعهای انسانی هشدار دادهاند. به نوشته خبرگزاری فرانسه، در تازهترین حمله ارتش اسرائیل به اردوگاه پناهجویان خانیونس، دستکم ۱۱ فلسطینی از جمله سه نوزاد جان خود را از دست دادند.
در همین حال، در تازهترین تحولات، به گزارش پایگاه خبری اکسیوس، ایالات متحده، اسرائیل و نمایندگان یک بنیاد بینالمللی تازهتأسیس به توافقی نزدیک شدهاند که هدف آن ازسرگیری ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه است، بدون آنکه این کمکها به کنترل حماس درآید. این گزارش به نقل از دو مقام اسرائیلی و یک منبع آمریکایی منتشر شده است.
در حالی که غزه سومین ماه از محاصره کامل اسرائیل را میگذراند، بحران گرسنگی و سوءتغذیه بهویژه در میان کودکان بهسرعت رو به وخامت است.
سازمان ملل هشدار داده است که انبارهای غذایی تخلیه شده و بازارها نیز یا خالی هستند یا اجناس با قیمتهای کلان عرضه میشوند، که برای اغلب ساکنان غزه که به کمکهای خارجی وابستهاند، دستنیافتنی است.