تاثیر انفجار بندر رجایی بر تامین کالا و سرمایهگذاری خارجی در ایران
بندر رجایی از مبادی اصلی ورود کالاهای اساسی به ایران است و انفجار در آن و اختلال در عملکردش باعث طرح نظارت مختلفی درباره تاثیرات اقتصادی این اتفاق شده است.
جمشید اسدی، اقتصاددان در پاریس، در این باره میگوید این اتفاق نه تنها میتواند باعث بروز مشکلاتی در تامین کالاهای مختلف شود، بلکه بر جذب سرمایهگذاریهای خارجی هم موثر خواهد بود.
وزیر کشور: برخی مقصران این ماجرا احضار شدند
اسکندر مؤمنی، وزیر کشور، در مورد علت انفجار رخداده در بندر رجایی گفت که «رعایت نکات ایمنی و پدافند غیرعامل در این بندر جدی گرفته نشده بود و این موضوع باعث شد که شاهد این حادثه ناگوار باشیم.»
وی یا بیان اینکه «در این حادثه قصورهایی برای ما محرز شد»، افزود که «برخی مقصران این ماجرا احضار شدند.»
بهرغم گذشت دو روز از این حادثه، هنوز گزارش شفافی از سوی مقامهای جمهوری اسلامی در مورد علت این حادثه داده نشده است.
کمی پس از اظهارات وزیر کشور، سارا فلاحی، نماینده مجلس گفت که «علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شده و در گزارش کمیسیون امنیت ملی به آن پرداخته خواهد شد.» او توضیح دیگری در این مورد نداد.
اما در همین حال خبرگزاری فارس مینویسد که محتویات کانتینرهای عامل حادثه بندر رجایی، شامل مواد خطرناک و قابل اشتعال بوده و این مواد عمدتاً کاربرد بهداشتی و کشاورزی داشتند. این خبرگزاری میگوید که «احتمالاً شرکتهای واردکننده برای کاهش هزینههای گمرکی، درجه خطرناک بودن مواد را اعلام نکرده بودند.»
شمار جانباختگان حادثه بندر رجایی به ۷۰ نفر رسید
مدیرکل بحران استان هرمزگان اعلام کرد که تعداد جانباختگان حادثه در بندر رجایی به ۷۰ نفر رسیده است. ساعتی پیش از او، محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان از تعداد ۶۵ فوتی خبر داده بود.
استاندار هرمزگان همچنین گفته است که «نزدیک ۲۲ نفر مفقودی داریم و جسد ۲۲ نفر هم قابل شناسایی نیست.»
در همین حال خبرگزاری ایسنا نوشت که با اعلام رسمی وزیر کشور و تأیید تیمهای تخصصی آتشنشانی، عملیات ملی مقابله با حریق گسترده در اسکله رجایی به پایان رسید و از این پس، مدیریت ادامه عملیات لکهگیری، آواربرداری و جستجو به مسئولان استانی واگذار شد.
اطلاعیهٔ کمیتهٔ بررسی علل حادثه آتشسوزی
کمیتهٔ بررسی علت حادثه آتشسوزی در بندر رجایی اعلام کرد که قصور در رعایت اصول ایمنی و پدافند غیرعامل محرز شده و مواردی از خلافاظهاری نیز شناسایی شده است.
این کمیته تأکید کرد که علتیابی قطعی «نیازمند بررسیهای فنی و آزمایشگاهی است و با خاطیان بدون اغماض برخورد خواهد شد.»
اطلاعیه این کمیته جزئیاتی در مورد نحوۀ «قصور در رعایت اصول ایمنی» و موارد پر کردن نادرست اظهارنامه باری ارائه نداده است.
ساعاتی پیشتر خبرگزاری فارس نوشته بود که «احتمالاً شرکتهای واردکننده برای کاهش هزینههای گمرکی، درجهٔ خطرناک بودن مواد را اعلام نکرده بودند.»
رئیس دادگستری هرمزگان: به جانباختگان انفجار بندر رجایی دیه پرداخت خواهد شد
رئیس کل دادگستری هرمزگان از موافقت شرکتهای بیمه برای پرداخت دیه جان باختگان حادثه انفجار در بندر رجایی بندرعباس خبر داد.
مجتبی قهرمانی گفت اسامی ۲۵ نفر از جانباختگان که هویت آنها شناسایی شده به شرکتهای بیمه اعلام شده است و ظرف ۴۸ ساعت دیه آنها پرداخت خواهد شد.
به گفته او، در خصوص جانباختگانی که شناسایی نشدهاند نیز پس از احراز هویت همین فرآیند طی خواهد شد.
مدیرکل بحران استان هرمزگان اعلام کرده که تعداد جانباختگان حادثه در بندر رجایی به ۷۰ نفر رسیده است.
به گفته او، نزدیک به ۲۲ نفر مفقود هستند و جسد ۲۲ نفر هم قابل شناسایی نیست.
امدادرسانی هواپیماهای روسی برخلاف ادعای وزیر کشور ایران
یک روز پس از اظهارات وزیر کشور ایران در مورد عدم استفاده از هواپیماهای روسی در امدادرسانی به بندر رجایی، سفارت روسیه در تهران تصاویر امدادرسانی هواپیماهای روسی را منتشر کرد.
اسکندر مومنی روز دوشنبه گفته بود که از کشور روسیه چند فروند هواپیما آمد و مستقر شد اما استفاده نشد.