لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۲۳:۲۰
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۹:۰۴ ۲۵.۴.۱۴۰۲

اشکان خطیبی خطاب به زنان خواننده: روزی را می‌بینیم که صحنه‌ها را از این بی‌هنران پس گرفتید

اشکان خطیبی، بازیگر و کارگردان معترض، در یک پست اینستاگرامی ضمن شرح تجربه خود از ممنوعیت آوازخوانی زنان در صحنه، خطاب به زنان هنرمند گفت: «روزی را می‌بینیم که صحنه‌ها را از این بی‌هنران پس گرفتید.»

آقای خطیبی در این پست، ضمن انتشار ویدئویی از اجرای کنسرت-تئاتر «ده سال تنهایی» که خود نویسنده، خواننده و کارگردانش بوده، گفته است که اجرای این کنسرت-تئاتر در سال ۱۳۹۶ به دلیل بازخوانی یک ترانه توسط سه خواننده زن، بدون همراهی صدای مردانه توقیف شد.

به گفته این بازیگر، پس از اجرای این کنسرت-تئاتر دیگر به او مجوز کنسرت داده نشد.

او در پایان خطاب به زنان خواننده ایرانی گفت: آن روز رو می‌بینیم که صحنه‌ها رو از این بی‌هنران پس گرفتید و دنیا هنر و صدای ناب‌تان را تحسین می‌کند.

پس از استقرار جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و در پی ممنوعیت‌های گسترده، آوازخوانی و رقص زنان در جامعه ممنوع شد.

۰۸:۴۸ ۲۵.۴.۱۴۰۲

ادعای همشهری آنلاین: زنانِ بازیگرِ معترضِ به حجاب اجباری، از اختلال «دوقطبی» رنج می‌برند

همشهری آنلاین در یک گزارش ویدئویی از زنانِ هنرمندِ معترضِ به حجاب اجباری با عنوان بیماران «دوقطبی» نام برد.

در این گزارش گفته می‌شود: هنرمندان معترض با هدف جلب توجه عمومی با کنار گذاشتن حجاب اجباری قانون را زیر پا می‌گذارند و با کوچک‌ترین برخورد از راه خود برمی‌گردند و این شواهد نشان می‌دهد که آن‌ها از «اختلال دوقطبی» رنج می‌برند.

همشهری در یک گزارش مفصل‌تر پا را فراتر گذاشت و گفت: «بی‌ثباتی فکری و رفتاری، از شاخصه‌های برخی سلبریتی‌ها است.»

این گزارش‌ها چند روز پس از اعلام حکم صادرشده علیه آزاده صمدی، بازیگر سینما و تلویزیون، منتشر شده است.

آزاده صمدی در مراسم تشییع رضا حداد، کارگردان تئاتر، در روز ۳۱ اردیبهشت سال جاری با کلاه حاضر و پس از آن احضار و از سوی دادگاه محکوم شد.

یکی از احکام صادرشده علیه او مراجعه به مراکز روانشناسی «برای مداوای بیماری ضد اجتماعی خود» و ارائه «گواهی سلامت» به مقامات است.

محکومیت این بازیگر واکنش‌های گسترده هنرمندان را در پی داشته است.

۱۵:۱۰ ۲۴.۴.۱۴۰۲

گزارش‌هایی از «افزایش» ون‌های ارشاد در خیابان‌ها

گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی حاکی از افزایش ون‌های حامل مأموران گشت ارشاد در خیابان‌ها به ویژه در شهرهای بزرگ است.

دو ماه مانده به سالروز مرگ مهسا امینی، شمار ویدئوهایی که پلیس یا کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند و حاوی تهدید و ارعاب و درگیری با مخالفان حجاب اجباری است، افزایش یافته است.

کاربرانی نوشته‌اند دیگر با «گشت ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی مواجه نیستیم. آن‌چه که با آن مواجه هستیم گروهی از آمران به معروف است که ربطی به پلیس و حتی دستگاه قضائی ندارند. این آمران در گروه‌ها و دسته‌های سی چهل نفره به سمت سوژه خود یورش می‌برند.»

تهدید و ارعاب زنان در خیابان‌ها، ون‌های بی‌نام و نشان و گروهی از مردان که از دور مراقب زنان آمر به معروف هستند، وجه مشترک روایت‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره این وضعیت است.

در هفته‌های اخیر تقریبا روزی نیست که مقام‌های انتظامی یا روحانیون درباره ضرورت رعایت حجاب، ربط‌دادن مخالفت با حجاب اجباری به «دشمن» حرفی نزنند یا از برنامه‌های حکومتی برای اعمال حجاب خبری ندهند.

علیرغم همه این فشارها، از دیگر سو نیست روزی نیست که ویدئوها یا تصاویر تازه‌ای از حضور زنان بدون حجاب در اماکن عمومی منتشر نشود.

۱۵:۰۲ ۲۴.۴.۱۴۰۲

مجید توکلی: وزارت اطلاعات اصرار به صدور حکم سنگین برای من دارد

مجید توکلی، فعال مدنی، در توئیتر خبر داد که آخرین جلسه‌ دادگاه او در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برگزار شد و باید منتظر صدور حکم بود.

او نوشته: «وزارت اطلاعات اصرار به حکم سنگین دارد. یعنی از آن بازداشتِ پیشگیرانه ۱۰ ماه پیش درپیِ محکومیتِ بازدارنده و تکمیلی‌اند. در پرونده چیزی جز نوشته‌های این‌چندسال وجود ندارد.»

آقای توکلی اتهام‌ها علیه خود را «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» عنوان کرده و افزوده: «باوجود این با همان عبارت‌های کلیِ ارتباط با افراد، گروه‌ها و دولت‌های متخاصم و با اشاره به دو دهه فعالیت درپیِ محکومیت سنگینند.»

مجید توکلی در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» بازداشت و بعد از ۸۸ روز با سپردن قرار وثیقه از زندان آزاد شد.

۱۴:۳۲ ۲۴.۴.۱۴۰۲

هه‌نگاو از بازداشت ۱۶ نفر در دشتی هرمزگان طی دو ماه خبر داد

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو خبر داده که ۱۶ شهروند اهل شهر دشتی در استان هرمزگان در دو ماه خرداد و تیر بازداشت شده‌اند.

بر اساس این گزارش، چهار تن از این افراد که نهادهای امنیتی آنها را بازداشت کرده بودند، آزاد شده‌اند، اما از سرنوشت ۱۲ تن دیگر، خبری در دست نیست.

اسامی آزادشدگان، حسن محمودی، علی محمودی،‌ محمدامین احمدی و دانیال علیپوریان اعلام شده است.

عبدالواحد محمدی،‌ محمود رسا، نیما خدابنده، شایان محمدی،‌ سینا یوسفی، عبدالله آریانفر، علی خاکی، آریا واثفی، طه دشتیان، مصطفی مکاری،‌ عبدالرحمان جابری و احمد بحری نیز از سوی هه‌نگاو، هویت دیگر بازداشت‌شدگان اعلام شده است.

هنوز علت بازداشت این افراد و اتهامات آنها مشخص نیست.

۱۴:۲۲ ۲۴.۴.۱۴۰۲

روزنامه جمهوری اسلامی: روس‌ها نامرد هستند

پس از انتشار بیانیه اخیر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و روسیه که در آن بار دیگر از «تلاش‌های امارات» برای حاکمیت بر جزایر سه‌گانه خلیج فارس حمایت شده، روزنامه جمهوری اسلامی از آنچه «نامردی» و «چشمِ شور» روس‌ها در قبال ایران نامید، انتقاد کرده است.

این روزنامه در مطلبی با تیتر «تکیه بر باد»، نوشته «جز این چه می‌شود عنوان نهاد اعتماد تمام ساحتی برخی از حضرات به روس‌ها را؟ دیدیم به چشم خویش که در کنار دیگران ایستادند و حق مسلم ما را نادیده گرفتند. حق مسلم تسلط بر سرزمین‌مان را. دیروز نامردی چشمِ تنگ چینی‌ها را دیدیم که به جادوی دلارهای نفتی بر حق ما بسته شد و امروز چشمِ شورِ روس‌ها را می‌بینیم که با وقاحت گشاد می‌شود در نفی حق ما.»

به نوشته این روزنامه، «واقعا «نامرد تمام» بهترین نشانی است که می‌شود بر سینه این‌ها زد. این‌ها با این بازی‌ها آداب دوستی و دشمنی را هم بر هم زده‌اند. همیشه و همه جا هم دوستی و هم دشمنی آدابی دارد که باید رعایت شود. برهم خوردن این قاعده و جا به جا شدن آداب کوه‌ها را از روی هم خواهد غلطاند چه رسد به سنگ‌ها که هرگز روی هم بند نخواهند شد.»

این روزنامه به مقامات حکومت توصیه کرده:‌ «با این دسته گلی که روس‌ها بعداز چینی‌ها به آب دادند، ان‌شاالله به فکر آبروی خود و ایران باشند. همه تخم مرغ‌ها را در سبدی نچینند که صاحب سبد خود چکمه بر آن می‌کوبد.»

در پی انتشار بیانیه اخیر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و روسیه که در آن بار دیگر از «تلاش‌های امارات» برای حاکمیت بر جزایر سه‌گانه خلیج فارس حمایت شده، وزارت خارجه جمهوری اسلامی سفیر روسیه در تهران را احضار کرد.

روسیه میزبان ششمین نشست وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بود و پس از این نشست، بیانیه مشترکی صادر شد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «وزیران بر حمایت خود از همه تلاش‌های صلح‌آمیز از جمله ابتکار امارات متحده عربی و تلاش‌هایش برای دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای موضوع جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکره دوجانبه تاکید کردند.»


۱۳:۱۸ ۲۴.۴.۱۴۰۲

صدیقی ادعا کرد: مردم بیشتر نگران حجاب هستند تا گرانی‌ها

کاظم صدیقی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر مدعی شد که در غرب، «حرام‌زاده‌ها از حلال زاده‌ها بیشتر هستند و زن اشتراکی بین مردان است، همچنین این بانوان مورد اهانت قرار می‌گیرند.»

او عصر جمعه، ۲۴ تیر، در همایش افتتاحیه رسمی دومین نمایشگاه تخصصی خانواده در مشهد، بدون ارائه سند متقنی، این اظهارات را مطرح کرد، بدون اینکه به موضوع بی‌احترامی‌ها و تعرض‌ها به زنان از سوی مأموران در خیابان‌ها و بازداشتگاه‌ها اشاره‌ای کند.

او درباره ایران نیز گفت که «مردم ایران غیرت دینی دارند و برای کشف حجاب بیشتر از گرانی نگران هستند.»

این در حالی است که بارها شهروندان از اینکه مقام‌های مسئول به فقر در کشور توجهی نداشته و به حجاب «گیر» می‌دهند، انتقاد کرده‌اند.

صدیقی نیز همچون دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی شده که «عده‌ای از بی‌حجاب‌ها از بیگانگان و دشمنان پول می‌گیرند تا قبح حجاب را بشکنند.»

او تأکید کرده که «برخی بی‌حجاب‌ها را باید خیلی جدی گرفت و باید با آنها قانونی عمل کرد، آنها از دشمن خط می‌گیرند و به عنوان نفوذی برای نابودی نظام تلاش می‌کنند.»

خط و نشان کشیدن مقام‌های جمهوری اسلامی علیه بی‌اعتنایی به حجاب اجباری در شرایطی ادامه دارد که هر روز تصاویر و ویدئوهایی از حضور گسترده زنان در رده‌های سنی مختلف در اماکن عمومی، با پوشش اختیاری منتشر می‌شود.

۱۳:۰۹ ۲۴.۴.۱۴۰۲

«شکستن کهن‌الگوی مردسالارانه تشییع پیکر» در جریان تششیع جنازه احمدرضا احمدی

واکنش‌ها در فضای مجازی نسبت به سخنرانی و حمل تابوت احمدرضا احمدی، شاعر مشهور فقید، از سوی دخترش ماهور، در حالی که حجاب اجباری بر سر نداشت، کماکان ادامه دارد.

کاربرانی از جمله نوشته‌اند حمل تابوت از سوی ماهور، «شکستن کهن‌الگوی مردسالارانه تشییع پیکر» بود.

در جریان اعتراضات اخیر، یکی از الگوهای قدیمی دیگری که شکسته شد، اضافه شدن نام مادر جان‌باختگان بر روی سنگ قبر بود که پیش از این تنها نام پدر درج می‌شد.

شماری از زنان سرپرست خانواده نیز از جمله مادر سیاوش محمودی، نوجوان کشته‌شده در اعتراضات، تنها نام خود را بر روی سنگ مزار فرزند نوشتند.

۱۳:۰۱ ۲۴.۴.۱۴۰۲

نقدی: ضربه فضای مجازی بیشتر از ضربه صدام بود

محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران، در ادامه مخالفت علنی مقام‌های جمهوری اسلامی با اینترنت آزاد، گفته «ضربه‌ای که ولنگاری مجازی به مردم ما زد بسیار بالاتر از ضربه‌ای است که صدام به مردم ما زد».

او با بیان اینکه «جهنمی سوزان در انتظار مسئولانی است که دست دشمن را در فضای مجازی باز گذاشتند»، افزوده «دشمن» تا «عمق اتاق» نوجوان‌های ما آمده تا روی «فطرت آنها کار کند».

مقام‌های جمهوری اسلامی تغییر سبک زندگی و باورها در همه گروه‌های سنی در ایران را نمی‌پذیرند و آن را به «دشمن» نسبت می‌دهند.

از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» از ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۱ تاکنون علاوه بر مسدود شدن همه شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی، دسترسی کاربران به فیلترشکن برای استفاده از اینترنت نیز بسیار محدود شده و در برخی روزها و برخی نقاط کانونی اعتراضات، اینترنت به‌کلی قطع شده است.

علی خامنه‌ای نیز بارها از «ول» و «رها» بودن فضای مجازی در ایران انتقاد کرده است.

۱۲:۳۳ ۲۴.۴.۱۴۰۲

گزارشی از مرگ یک قربانی کودک‌همسری در خوی

خبرگزاری هرانا روز پنج‌شنبه، ۲۳ تیر، از خودکشی یک دختر نوجوان ۱۵ ساله که قربانی کودک همسری بود، در یکی از روستاهای خوی خبر داد.

یک منبع نزدیک به خانواده این نوجوان جان باخته به هرانا گفته که «راحله راهدار، نوجوان ۱۵ ساله و ساکن روستای رازی از توابع بخش قطور خوی که قربانی کودک همسری بود، به دلیل خشونت خانگی»، به زندگی خود پایان داد.

به گفته این منبع، «این دختر نوجوان هشت ماه قبل در ۱۴ سالگی ازدواج کرده بود و خواهر وی نیز مدتی قبل دست به خودکشی زده بود.»

اواسط خردادماه، روزنامه اعتماد در گزارشی خبر داد که تنها در پنج روز منتهی به ۱۳ خردادماه جاری، چهار زن و دختر در ایران قربانی «کودک‌همسری و مسائل خانوادگی» شدند.

همچنین، بر اساس تحقیقات این روزنامه، از ابتدای سال جاری «ده زن و دختر» به همین دلایل «جان‌شان را از دست داده‌اند».

آخرین گزارش مرکز آمار ایران که در ابتدای ماه جاری منتشر شد حاکی از آن است که از زمستان سال ۱۴۰۰ تا پایان فصل پاییز سال ۱۴۰۱، دست‌کم ۲۷ هزار و ۴۴۸ دختر زیر ۱۵ سال در ایران ازدواج کرده‌اند.


بیشتر

XS
SM
MD
LG