تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران: زنان ایرانی بساط ارتجاع و استبداد را برای همیشه جمع خواهند کرد
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برای در بزرگداشت هشتم مارس، روز زن، با انتشار بیانیهای خواستار رفع هر گونه تبعیض علیه زنان در ایران و سراسر جهان شد و نوشت که «زنان حق دارند در تمام مناسبات سیاسی، اقتصادی، حقوقی و قضایی، خانوادگی و …. دارای حقوقی برابر با مردها باشند.»
این شورا در پیام خود نوشت که «امسال در حالی به استقبال روز جهانی زن میرویم که از یک سو زنان شجاع ایرانی پیشتاز خیرش عظیم زن زندگی آزادی در سال ۱۴۰۱ بودهاند و میروند که بساط ارتجاع و استبداد را برای همیشه جمع کنند.»
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران وضعیت کنونی در ایران را «فرایندی ظالمانه» نامیده است که در آن «نه تنها زنها از حقوق خود محروم شده و ساختارهای مردسالار موانعی جدی را برای رشدیافتگی زنان ایجاد میکنند که کل جامعه نیز از این شرایط آسیب میبینند.»
این بیانیه در ادامه نیز مینویسد که«قطعاً در این میان، مردان نیز به عنوان پسر، همسر و برادر یک زن، خود را محروم از توانمندیهای وی کردهاند. بنابراین، تبعیض و بیعدالتی علیه زنان و ساختارهای سرکوب مردسالارانه، در تحلیل نهایی به زیان کل جامعه از زنان و مردان خواهد بود و این ساختارها صرفا ابزاری هستند به نفع و به دست حاکمانی که از تغییر وضع موجود میهراسند یا کاسبانی که از وضعیت موجود ارتزاق میکنند.»
نامه کنشگران ایرانی به گوترش: آیا از فجایع حمله به مدارس اطلاع دارید؟
جمع بزرگی از کنشگران سیاسی و دانشگاهیان ایران با ارسال نامهای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار توجه او به موضوع مسمومیت مشکوک دانشآموزان و دانشجویان در ایران شدند.
در این نامه که به امضای ۲۴۰ نفر از کنشگران، دانشگاهیان و هنرمندان رسیده، از دبیرکل سازمان ملل این سؤال پرسیده شده است: «آیا از این فجایع اطلاع دارید؟ و آیا سازمان ملل متحد در قبال این گونه جنایات مسئولیتی احساس میکند؟»
هیلا صِدیقی، شاعر، از اهمیت زن زندگی آزادی میگوید
هیلا صدیقی، شاعر، از اهمیت جنبش «زن، زندگی، آزادی» و تجلی آن در آثار هنری امروز و فردا میگوید:
درپی مسمومیت گسترده در مدارس و دانشگاههای ایران، شماری از شهروندان روز سهشنبه در شیراز با راهپیمایی اعتراضی، شعارهای ضدحکومتی سر دادند. روز دوشنبه نیز شماری از زنان معترض در خیابان جمهوری تهران فریاد «مرگ بر حکومت بچهکش» سر دادند.
شعار «ژن، ژیان، ئازادی» در سنندج
پیام سفارتخانههای اروپایی به مناسبت روز جهانی زن
سفارتخانههای ۱۱ کشور اروپایی در تهران روز چهارشنبه با انتشار ویدئویی به زبان فارسی روز جهانی زن در ایران را گرامی داشتند:
اعضای شبکه «فمینیستها برای ژینا» روز سهشنبه در یک نشست خبری در لندن، به مسائل جنبش زنان ایرانی در آستانه روز جهانی پرداختند.
شبکه «فمینیستها برای ژینا» گروهی است که فعالیتهای خود را از هفته نخست پس مرگ مهسا (ژینا امینی» در شهریور آغاز کردهاست. این شبکه، تظاهراتی را در روز ۱۰ مهر، در ۲۶ شهر در کشورهای مختلف جهان برگزار کرد که از حمایت فمینیستهای آن کشورها برخوردار شد.
گروه فمینیستها برای ژینا، اعتراضات ایران و پیوستن اعتراض فمینیستها در سراسر جهان به آن را «مبارزهای برای به دست آوردن قدرت اختیار بر بدن و پایان دادن به سرکوب زنان» دانستهاند.
سخنرانان نشست روز سهشنبه این گروه، پروین اردلان، کنشگر فمنیست، نویسنده، روزنامهنگار و برنده جایزه اولاف پالمه، صبرا رضایی، کنشگر کوئیر فمنیست، آموزشیار و رواندرمانگر، هاوژین بقالی، کنشگر فمنیست، پژوهشگر و مدرس مهمان دانشگاه، سحر فطرت، کنشگر فمنیست افغانستانی، محقق، مستندساز و قصهگو و گلچهر، کنشگر کوئیر فمینیست و مددکار اجتماعی بودند.
فراخوان مردمی برای روز جهانی زن
تجمع زنان در تهران برای روز جهانی زن
حساب توییتری «انقلاب زنانه» خبر میدهد که گروهی از زنان در تهران به مناسبت روز جهانی زن گرد هم آمدهاند:
داروخانهدارهای مقنعهپوش